TAKLÄGGARE I STOCKHOLM & TEGELOMLÄGGNING:

Brinkens Plåtslageri erbjuder en god kompetens inom alla typer av ler och betongtegel.

Betongpannor är sedan 50 år tillbaka maskin tillverkade, alltid med fals och utformade antingen med en enkel eller dubbel kupa. Falsen gör att taktäckningen blir helt tät och den fukt samt vatten som letar sig in rinner ned på nästa betongpanna vilket gör att underlagspappen alltid håller sig torr.

Dagens betongpanna går att få i de flesta kulörer och håller en otroligt hög kvalitet. Passformen på betongpannor är mycket noggrann. Vikten är densamma som tegelpannor.

Lertegelpannor har använts i hundratals år, den första var enkupig. Det finns både en och tvåkupigt även med och utan fals. Väljer man att lägga lertegel utan fals rekommenderar vi att taklutningen är mer än 22 grader.

Lertegel ger ett mer estetiskt passande utseende på äldre fastigheter och vid arbete med dessa krävs ibland att man använder sig av denna typ av tak för att bevara det kulturell. Bra att veta är samt att lertegel innefattar mer arbete och är ett dyrare alternativ än betongpannan.

Underlagspappen är otroligt viktig att den monteras rätt från början för att undvika läckage vid anslutningar, skarvar osv.

Ett noggrant arbete med pappen minimerar risken för läckage. Ett litet läckage kan nämligen orsaka omfattande och kostsamma skador på din fastighet.